Wellington, Nya Zeeland

Wellington”Wellington – huvudstaden med de höga skyskraporna i en ändå gemytlig hamnatmosfär genomsyrad av spännande kultur och historia. En stad att upptäcka och hänföras av i egen takt och smak”.

Nya Zeelands tredje största stad Wellington är vackert belägen mellan grönskande kullar och mysigt hamnläge på Nordön och är dessutom Nya Zeelands huvudstad. Med en folkmängd på över 380 000 invånare är staden därtill Oceaniens största huvudstad och staden grundades år 1840. Staden lockar årligen mängder av turister på grunda av sitt goda utbud när det gäller shopping, kulinariska upplevelser och spännande sevärdheter. Atmosfären här är livlig och full av kultur och historia, kort sagt en stad som ger en fullbordad cityupplevelse.

Sevärdheter som är värda ett besök då du besöker Wellington finns det gott om, inte minst när det gäller museum, utställningar och gallerier. Te Papa Tongarewa är ett exempel på ett sevärt museum i Wellington som även kallas Museum of New Zealand och visar upp en spännande bild av Nya Zeelands naturhistoria och kulturella arv. Ett bra sätt att få en helhet av staden är att hoppa på en av de guidade rundturer som erbjuds och en av dessa är Kiwi Coastal Tours som är en mycket populär och upplevelserik guidning i staden både till havs och på land kring stadens berg, arkitektur och turistattraktioner. När det gäller vackra berg att utforska i Wellington är både Mount Victoria och Mount Kaukau väl värda ett besök.

Äta och dricka gott är också något du gör utan större problem i Wellington och staden erbjuder en rad restauranger för alla smaklökar. Bland annat hittar du restaurangen 88 på 88 Troy Street som har välsmakande vietnamesisk mat eller den poplära Ambeli vid Mount Victoria där de har allt från italienskt till grekiskt och serverar typisk medelhavsmat. För den som vill avnjuta Wellingtons fisk och skaldjur, rekommenderas ett besök på Ortega Fish Schack på 16 Majorbanks Street.