Orana Wildlife Park, Nya Zeeland

Orana Wildlife ParkEn dag på Orana vildmarkspark är en väl spenderad dag och är ett perfekt äventyr för hela familjen. Här låter du dig fascineras av ett stort antal olika och spännande djurarter och får dessutom se dem i sina rätta miljöer.

Orana djurpark ligger i den Nya Zeeländska staden Christchurch och drivs av välgörenhetsrörelsen Wildlife Trust. Parken mäter cirka åttio hektar och ligger en cirka tjugofem minuters bilfärd från de centrala delarna av Christchurch. Här delar runt fyrahundra vilda djur på betesmarkerna och de får stora fria ytor att röra sig på. Totalt kan du som besöker denna vildmarkspark få chansen att titta närmare på över sjuttio olika djurarter och parken håller öppet mellan klockan tio på morgonen och hela dagen fram till fem på eftermiddagen.

Du som besöker Orana Wildlife Park kan både ta dig runt på egen hand eller ta en speciell safarirutt där du åker omkring i parken med en expert som delar med sig av spännande historier och fakta om både om djuren och parken. Guidade turer till fots finns också att tillgå. En vuxen betalar runt tjugofem dollar för att komma in i parken och entrébiljetten för barn mellan fem och fjorton år ligger på runt åtta dollar.

På parkens hemsida hittar du lätt information kring vilka tider som hålls för de guidade turerna. Vill man ha ett minne med sig hem från denna häftiga vildmarkspark finns det en stor suvenirbutik som har det mesta från t-shirts och kepsar till små gosedjur och nyckelringar.