Milford Sound, Nya Zeeland

Milford Sound



”Djup som natten, omgiven av vackra alpklippor och glaciärtäckta berg och med spegelblankt vatten banar denna berömda fjord väg för ett tiotal kilometerhäpnadsväckande naturupplevelser. Upptäck den på det sätt som passar dig bäst och njut i fulla drag!”

Med sina imponerande 16 kilometer i längd, sträcker sig denna berömda djupa fjord som ligger i provinsen Southland. Fjorden benämns som den mest välkända och besökta fjorden av dem som är belägna i Fiordland National Park och ett besök till Milford Sound lämnar ingen besviken. Bergen som kantar fjorden sträcker sig djupt ner under vattnet, på sin håll så djupt som fyrahundra meter nedanför vattenytan och fjorden har ett rikt undervattensliv.

Att bila till Milford Sound sägs vara en av de vackraste alpina bilturer man kan ta i hela världen och den närmsta staden att utgå från är Te Anau som ligger ungefär tolv mil från fjorden. Turen kallas Milford Road och det man bör tänka på innan man påbörjar sin bilfärd är att det inte finns några bensinstationer mellan Te Anau och Milford Sound, så se till att ha fyllt upp tanken till max.

Milford Sound kan självklart upptäckas utifrån guidade båtfärder som tar dig längs med fjordens vatten och tar mellan nittio och etthundratjugo minuter. Väl här får du uppleva hur du glider fram mellan höga väggar av berg och klippor med istäckta och gnistrande toppar som ser ut att nå upp till molnen och det spegelblanka vattnet som omger dig och reflekterar omgivningen – en häpnadsväckande upplevelse.