Great Barrier Island, Nya Zeeland

Great Barrier IslandMissa inte ett besök på denna vackra ö som är full av fantastisk natur. På dagen präglas ön av liv och rörelse och på natten ligger lugnet, mörkret och tystnaden tungt över de annars solbelysta stränderna och de vackra skogarna.
Utav Nya Zeelands långa kedja av öar, är Great Barrier Island den fjärde största av dem och erbjuder oerhört vacker natur. Ön ligger cirka hundra kilometer nordöst om Downtown Auckland på den yttersta spetsen av området Hauraki Gulf, vilket är ett naturskönt område, känt för sina vackra och promenadvänliga stränder. Great Barrier Island är bebodd av runt 850 människor och här finns en del små butiker och affärer. Det går även att hitta sovplatser för den som vill stanna över natten.

Med sin drygt 280 kvadratkilometer stora area erbjuder Great Barrier Island gyllene stränder, kristallklart vatten och vackra skogsområden och ön lämpar sig perfekt för långa promenader och upptäcktsfärder till fots. För att komma ut till ön kan man ta någon av de två färjor som löper kontinuerligt under dagen. De lite snabbare färjorna tar runt två timmar och väljer du att ta dig dit med segelbåt får du en härlig restid på ungefär fyra och en halv timme. Det går även att flyga från Auckland Airport till Great Barrier Aerodrome och flygtiden är lite drygt en halvtimme.
Något som kan vara bra att tänka på då du besöker ön är att det blir väldigt mörkt om kvällarna då det inte finns så mycket gatubelysning så att packa med en ficklampa kan vara en god idé.