Albert Park, Auckland, Nya Zeeland

Albert parkMed en atmosfär som kan få den mest äventyrslystne stadsturisten lugn som en filbunke, och med grönskande blomsterarrangemang som ger både väldoft och en fröjd för ögat, är denna välskötta park ett av Aucklands mer uppskattade platser. Vandra runt, slå dig ner, njut!

Mitt i Centrala Auckland på Nya Zeeland ligger den eleganta och grönskande parken Albert park som stoltserar med gröna gräsmattor, typiskt nya zeeländska träd och blomsterträdgårdar som omger den vackra viktorianska stenfontän som kommit att bli parkens kronjuvel. Strax norr om denna fontän hittar du även ytterligare en av parkens mest besökta föremål, en välgjord bronsstaty av Drottning Victoria som regerade i Storbritannien under mitten till slutet av artonhundratalet.

Albert Park är den perfekta parken för dig som söker lugnet från Aucklands vimmel för ett tag och bara vill bli omgiven av rogivande trädgårdsmiljö. Den inbjuder till såväl picknicktillfällen som långa promenader. Hur många timmar man spenderar i parken väljer man själv men en eftermiddag kan vara lagom för att i godan ro hinna se alla de konstverk och minnesmonument som Albert Park har att erbjuda. Bland annat finns här den vackra, vita marmorstatyn av Sir George Grey till minne av Boerkriget år 1904.

Då du ändå befinner dig i parkområdet rekommenderas att du även besöker det intilliggande Auckland Art Museum med fascinerande skulpturer och målningar för de flesta smaker. Lokalerna är stora, fräscha och moderna och andas konst. Här finns även ett café för den fikasugne efteråt.