Abel Tasman Nationalpark

Abel Tasman Nationalpark”Gyllene stränder och kristallklart vatten – Abel Tasman Nationalpark erbjuder hisnande naturupplevelser och är ett måste för alla typer av besökare som valt Nya Zeeland som resmål. Såväl äventyraren som den bekväme livsnjutaren kommer älska detta vackra naturområde.”

Vid det bergiga området på Nya Zeelands sydliga ös norra kust ligger den fantastiskt natursköna nationalparken Abel Tasman, döpt efter den belgiske upptäcktsresanden med samma namn. Trots att parken är nya Zeelands minsta nationalpark, kan den ändå stoltsera med över 22500 hektar och ytan är välfylld med spännande naturområde som lummiga, skogsbeklädda berg, frodiga våtmarker samt sandiga stränder och klippor. Man kan även hitta mycket fina grottor och vackra klippformationer formade av naturen själv längs med stränderna.
Abel Tasman Nationalpark inrättades år 1942 och har Marahau som närmast belägna stad i vilken är en stad värd lite extra tidsvistelse när man ändå besöker nationalparken. Här kan man hitta trevliga restauranger exempelvis den mysiga Hooked on Marahau som ligger vackert med utsikt över vattnet och erbjuder både god mat och en gedigen vinlista.

För den som besöker Abel Tasman Nationalpark finns det ett par saker man kan tänka på och en av dem är att ta reda på tidvattenstiderna då vissa delar av parken endast kan beträdas då det är ebb. Sådana tidtabeller finns lättillgängliga på nationalparkens hemsida. Det finns även möjlighet att hyra camping- och vandringsutrustning om man väljer att inte ha med sin egen utrustning.